Musiikkiteatterilinja (MUTE)

Haluatko keskittyä ilmaisuaineisiin tai musiikkiin? Kiinnostaako sinua luova kirjoittaminen, elokuvatyö tai projektien suunnittelu ja organisointi? Musiikkiteatterilinjalla voit itse valita, mitä painotat.

Musiikkiteatterikursseilla nautit ilmaisun ilosta, vahvistat itsetuntemustasi ja saat esiintymisvarmuutta; pääset vierailuille ja tutustut ammattilaisten toimintaan; osallistut leireille, retkille ja projekteihin; voit saada mielenkiintoisia harjoittelu- tai työtarjouksia ja sukellat – oman halusi ja mielenkiinnonkohteittesi mukaan – musiikkiteatterin kiehtovaan maailmaan. Meillä jokainen on tähti: sinua arvostetaan omana itsenäsi.

Mutelaisena sinulla on oikeus valita itseäsi kiinnostavia mutekursseja: esimerkiksi ilmaisutaitoa, improvisointia ja teatterin tekemistä, käsikirjoittamista ja luovaa kirjoittamista, musikaaliproduktioon osallistumista ja omien teatteri- tai elokuvaprojektien työstämistä, liike- ja tanssi-ilmaisua, musikaalitanssia sekä säveltämistä ja sanoittamista. Voit perehtyä vaikkapa ääni-, valo- ja studiotekniikkaan, bändisoittamiseen ja yhtyelauluun, lavastukseen, puvustukseen ja maskeeraukseen sekä markkinointiin ja tuottamiseen.

Kun suoritat vähintään kymmenen mutekurssia, saat lukion päättötodistukseen arvosanan musiikkiteatterioppiaineesta. Lisäksi Sinulla on mahdollisuus tehdä teatteri-, kirjallisuus- tai musiikkidiplomi.

Näin haet musiikkiteatterilinjalle

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii musiikkipainotteisen opetuksen erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla. Tarkemmin erityisen koulutustehtävän myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

Musiikkiteatterilinjan kurssit (OPS2018, erityinen koulutustehtävä)

Lukion vuonna 2020, 2019 ja 2018 aloittaneiden opiskelijoiden kurssit, kurssien sisällöt ja erityisen koulutustehtävän opintojen rakenne (pdf-liite).