WeQ Goes Populism – projekti tutkii populismia

WeQ Goes Populism – projekti Hatanpään lukiossa

Hatanpään lukiossa kokoontuu lukuvuonna 2017-2018 projektiryhmä, joka tutustuu ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen ilmiöön, populismiin. Projekti ei ole pelkkää yhteiskuntaoppia tai historiaa, vaan opiskelussa sovelletaan myös musiikin ja draaman keinoja.

Ryhmässä on pohdittu, miten populisti esiintyy, millaista retoriikkaa ja käsitteitä hän käyttää. Tältä pohjalta syntyi ryhmän itse sanoittama Populismi-biisi, jonka opiskelijat esittivät Helsingin yliopiston järjestämässä työpajassa 22.1.2018. Työpajassa opiskelijat pääsivät keskustelemaan populismi-tutkijoiden kanssa. Projektin keskeinen tarkoitus onkin kaventaa raja- aitaa lukion ja tulevien opintojen välillä: tutustuttaa tieteelliseen tapaan lähestyä yhteiskunnan ilmiöitä. Ideana on opintojen eri vaiheissa olevien opiskelijoiden – vaikkapa LUVA-opiskelijoiden ja abien – yhteistyö sekä Hatanpään lukion kielitaidon ja eri kulttuurien tuntemuksen hyödyntäminen.

Projektia rahoittaa Opetushallitus ja siinä on mukana myös kaksi helsinkiläistä lukiota (Helsingin kuvataidelukio ja Eiran aikuislukio) sekä Helsingin yliopisto. Hatanpään lukio toimii koko projektin koordinaattorina. Projektia johtaa HaLu:ssa historian ja yhteiskuntaopin lehtori Mari Vares, FT.

Lisätietoja projektista ja yliopistoyhteistyöstä https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/talous-yhteiskunta/populismi-pinnalla-lukiolaisten-ja-tutkijoiden-valisissa-keskusteluissa