YLIOPPILAAT syksy 2019, onnea!

Onnea uusille ylioppilaille! Hatanpään lukiosta valmistuu syksyllä 2019 yhdeksäntoista uutta ylioppilasta. Olemme ylpeitä teistä jokaisesta!

Uudet ylioppilaat:

Harttunen Janne
Heino Ville
Ideon Marie
Kaihlanen Otso
Kallioinen Matias
Kelloniemi Jussi
Kota-aho Senja
Lahtinen Ella
Mihailoff Jenita
Mäenpää Anttielias

Ollikainen Eveliina
Pakkanen Utu
Palm Taru
Papinaho Veera
Perälä Santeri
Pirttinen Pauliina
Rasilainen Karla
Roos Teea
Sievola Samu

Opiskelijoiden henkilökohtaiset tulokset eli kunkin suoritetun kokeen arvosanat näkyvät Wilmassa. Näet kunkin aineen arvosanan ja pisteet avaamalla lomakkeen “Lukio: Ylioppilaskokeiden tulokset”.

Syksyn 2019 ylioppilasjuhla on torstaina 5.12. kello 12.15 alkaen Hatanpään koulun salissa, Haapakuja 2. Samalla juhlistetaan 102-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä. Ylioppilaiden perheenjäsenet ja ystävät ovat tervetulleita mukaan juhlimaan uusia ylioppilaita. Uusien ylioppilaiden tulee olla paikalla jo kello 11.00, mukana oma ylioppilaslakki nimilapulla varustettuna.

Opiskelija näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku – palvelussa

Syksyn 2019 tutkinnossa uutena piirteenä on, että opiskelija ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltaja näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku -palvelussa. Koesuoritukset ovat nähtävillä 15.11.2019 klo 9 alkaen. Opiskelija näkee myös sensorin ja opettajan arvostelumerkinnät. Oma Opintopolku-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Kokelaan arvostellut suoritukset tulevat samaan aikaan näkyviin myös opettajille arvostelupalvelussa.

Oikaisuvaatimus Ylioppilastutkintolautakunnalle tehdään itse suoraan, ei enää lukion kautta

Ylioppilastutkintolautakunnan päätökseen, jolla koesuoritus on arvosteltu, saa vaatia lautakunnalta oikaisua. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä tutkintoon osallistunut kokelas tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja. Oikaisuvaatimus on toimitettava lautakuntaan 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin kokeeseen osallistuneella kokelaalla on ollut tilaisuus saada tieto arvostelun tuloksesta.

Oikaisuvaatimuksen tekeminen muuttuu syksyn 2019 tulosten julkaisemisen yhteydessä. Aikaisemmin toimittiin oman lukion kautta, nyt jokainen asioi itse Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa. Ohjeet oikaisuvaatimuksen tekoon on katsottavissa Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivulla osoitteessa https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/oikaisuvaatimus

Ylioppilaskokelas selvittää itse suoritustensa arvosteluperusteet vertaamalla suoritustaan lopullisiin hyvän vastauksen piirteisiin. Lopulliset arvosteluperusteet julkaistaan ytl:n www-sivuilla samana päivänä tutkintotulosten kanssa.  Tarvittaessa kokelas voi pyytää oman lukion opettajalta apua suoritusten ja niiden arvostelun tarkastelussa.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä, mitä kokeen osaa vaatimus koskee ja millä tavalla kyseistä kohtaa koskeva arvostelupäätös tulisi oikaista sekä perusteet, joilla oikaisua vaaditaan.

Arvostelijat tarkistavat, onko lautakunnan alkuperäinen arvostelu suoritettu asianomaisen aineen arvosteluperusteiden mukaisesti. Jos arvostelussa ei ole tapahtunut virhettä, arvostelua ei muuteta. Jos virhe on tapahtunut, se korjataan. Oikaisumenettely ei johda alkuperäistä arvosanaa heikompaan arvosanaan eikä alempaan kokonaispistemäärään.

YTL perii oikaisuvaatimuksesta 50:n maksun. Maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus johtaa arvosanan tai pelkän pistemäärän korottamiseen.