NÄYTTELIJÄNTYÖN JA TANSSIN perusteet – HaLulaisia AMK:ssa

Näyttelijäntyön ja tanssin perusteet – Hatanpään lukion opiskelijoita mukana AMK:n opinnoissa

”On ollut tosi hienoa päästä kokeilemaan, että olisko tää se juttu jota haluaa lähteä opiskelemaan lukion jälkeen” – Lukas

”Tosi opettavainen ja kiva kokemus” – Flora

Hatanpään lukiossa on aloitettu uusi yhteistyö TAMK:n Muusikko (AMK) koulutusohjelman kanssa. Korkealaatuisen yhteistyön mahdollistaa Hatanpään lukion status Musiikin ja musiikkiteatterin erityisen koulutustehtävän lukiona. Talvella 2019-2020 8 HaLulaista osallistuu TAMK:in ”Näyttelijäntyön ja tanssin perusteet” – opintojaksoon. Opintojakso on laajuudeltaan kolme opintopistettä. Se on osa laajempaa TAMKin Muusikko (AMK) –tutkintoon johtavan koulutuksen opintojaksoa 2X00EU38 Näyttelijäntyö ja tanssi 1.

Hatanpään lukion asema erityisen koulutustehtävän (musiikki ja musiikkiteatteri) lukiona varmistaa, että Ammattikorkeakoulun opintojakso voidaan lukea osaksi lukiotutkintoa. Vastaavasti se on soveltuvin osin hyväksi luettavissa opiskelijoiden jatko-opinnoissa. Avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuus toteutettiin räätälöitynä ja suunnattuna Hatanpään lukion opiskelijoille. Kurssille ilmoittautuminen oli lukioiden yhteisen verkkokurssitarjottimen kautta.

Lukioiden ja ammattikorkeakoulujen tiivis yhteistyö on uuden lukiolain tavoitteiden mukaista. Lukiolaisille tulee tarjota jo lukioaikana mahdollisuus erilaisiin kurkistuksiin yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoihin.

Lukiolaisista kurssille osallistuivat Lukas Jokilehto, Flora Heinäsuo, Valtteri Mönkö, Natalia Müller, Emmi Natri, Pinja Petäjä, Manta Piirainen ja Sallamari Tervonen. Kurssia opettavat TAMK:n henkilökunnasta näyttelijäntyön opettaja Sanna Majanlahti ja tanssin opettaja Mariikka Santaharju. Yhteysopettajana lukiolla toimii apulaisrehtori Tuija Leppäharju.

”On ollut monipuolinen ja hauska ja hyvät opettajat ja hyvä ryhmä.” – Emmi

”Hyvä fiilis on jäänyt aina, jokaisen kerran jälkeen.” – Pinja

”Aina kokee onnistuvansa kun koreografiat on hyvän tasoisia. On kivoja ihmisiä.” – Natalia