YLIOPPILAAT KEVÄT 2020, onnea!!

Meiltä valmistuu 75 uutta upeaa ylioppilasta! Onnea kaikille. Olemme valtavan ylpeitä teistä jokaisesta!!!

Hatanpään lukion uudet ylioppilaat keväällä 2020:

Ackeström Rebecca, Ahonen Joonas, Ahopelto Nea, Bas Aysel, Brusila Helka, Dahl Jimi, Doramar Ikra, Haapala Samuli, Haataja Anna, Hakasalo Saanatuulia,

Hautamäki Otso, Heikkilä Jami, Heinäsuo Flora, Hietamäki Emma, Hietanen Juho, Hongisto Julia, Inkilä Peetu, Jatta Binta, Jaunes Anni, Järvinen Axel,

Kaitaniemi Perttu, Kannel Milja, Karsimus Aaro, Kauppinen Joel, Keskinen Noora, Keskivinkka Lotta, Kirjalainen Lassi, Kulmanen Joanna, Kuusisto Riikka, Lairikko Isabella,

Lampi Aimo Juhani, Lampi Aimo Kalervo, Latosaari Roosa, Latva-Äijö Tiitu, Leino Frida, Lemola Joni, Liikanen Eppu, Lindberg Benjamin, Lindroos Tero, Loukaskorpi Elias,

Luhtalo Tuuli, Lähteenmäki Otto, Mannila Juho, Manninen Sini, Meriläinen Eveliina, Nevanranta Tuomas, Nyblom Helmi, Nykänen Leo, Ojala Leevi, Partanen Wili,

Perälä Venla, Petäjä Pinja, Pirilä Janette, Pitkänen Josefiina, Pohja Inka, Rajala Nea, Rantamäki Jaakko, Raukola Elina, Saha Lauri, Salovaara Rosina,

Seppälä Eemil, Siren Ella, Sointu Joona, Solala Eero, Stenvall Nea, Talola Juho, Tammi Elias, Toppinen Tuukka, Torkkeli Tuomas, Viitala Jenni,

Viljanen Rosaliina, Villanueva Valente, Virtanen Konsta, Vuoma Wilbert, Vuorinen Kaisa.

Opiskelijoiden henkilökohtaiset tulokset eli kunkin suoritetun kokeen arvosanat ja pisteet näkyvät Wilmassa heti kello 10:n jälkeen. Näet kunkin aineen arvosanan ja pisteet avaamalla lomakkeen “Lukio: Ylioppilaskokeiden tulokset”.

Kevään 2020 ylioppilaaksi julistaminen ja -lakitus järjestetään digitaalisena etäjuhlana lauantaina 30.5.2020 kello 10.00 alkaen. Uudet ylioppilaat kirjautuvat omalla läppärillään mukaan juhlaan heille suoraan lähetettävien ohjeiden mukaan. Kirjauduthan saamiesi ohjeiden mukaan jo ennen kello kymmentä. Pukeudu juhlaan ja ota lähellesi ylioppilaslakkisi valmiiksi.

Elokuussa 2020, lauantaina 29.8, pyritään järjestämään uusi juhlatilaisuus jossa kaikki ovat mukana paikalla.

Opiskelija näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku – palvelussa

Opiskelija ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltaja näkee arvostellut YO-koesuoritukset Oma Opintopolku -palvelussa keskiviikosta 13.5. alkaen. Opiskelija näkee myös sensorin ja opettajan arvostelumerkinnät. Oma Opintopolku-palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla.

Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla osoitteessa https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/tulokset-ja-koesuoritukset

Kokelaan arvostellut suoritukset tulevat samaan aikaan näkyviin myös opettajille arvostelupalvelussa.

Oikaisuvaatimus Ylioppilastutkintolautakunnalle tehdään itse suoraan, ei enää lukion kautta

Ylioppilastutkintolautakunnan päätökseen, jolla koesuoritus on arvosteltu, saa vaatia lautakunnalta oikaisua. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä tutkintoon osallistunut kokelas tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja. Oikaisuvaatimus on toimitettava lautakuntaan 14 päivän kuluessa siitä ajankohdasta, jolloin kokeeseen osallistuneella kokelaalla on ollut tilaisuus saada tieto arvostelun tuloksesta.

Oikaisuvaatimuksen tekeminen on muuttunut. Perinteisesti toimittiin oman lukion kautta, nyt jokainen asioi itse Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa. Ohjeet oikaisuvaatimuksen tekoon on katsottavissa Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivulla osoitteessa https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/oikaisuvaatimus

Ylioppilaskokelas selvittää itse suoritustensa arvosteluperusteet vertaamalla suoritustaan lopullisiin hyvän vastauksen piirteisiin. Lopulliset arvosteluperusteet julkaistaan ytl:n www-sivuilla samana päivänä tutkintotulosten kanssa. Tarvittaessa kokelas voi pyytää oman lukion opettajalta apua suoritusten ja niiden arvostelun tarkastelussa.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä, mitä kokeen osaa vaatimus koskee ja millä tavalla kyseistä kohtaa koskeva arvostelupäätös tulisi oikaista sekä perusteet, joilla oikaisua vaaditaan.

Arvostelijat tarkistavat, onko lautakunnan alkuperäinen arvostelu suoritettu asianomaisen aineen arvosteluperusteiden mukaisesti. Jos arvostelussa ei ole tapahtunut virhettä, arvostelua ei muuteta. Jos virhe on tapahtunut, se korjataan. Oikaisumenettely ei johda alkuperäistä arvosanaa heikompaan arvosanaan eikä alempaan kokonaispistemäärään.

YTL perii oikaisuvaatimuksesta 50:n maksun. Maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus johtaa arvosanan tai pelkän pistemäärän korottamiseen.