LIVING ENVIROMENT – sustainable life in European Regions

Hatanpään lukion Erasmus+ projekti ”Living Environment – sustainable life in European regions” jatkuu koronavirustilanteesta huolimatta lukuvuonna 2020-2021. Projektin suunnittelu aloitettiin vuonna 2018 ja sen toteutus on lukuvuosina 2019-2021. Osa projektin matkoista jouduttiin edellisenä lukuvuonna perumaan, mutta osa on siirretty lukuvuodelle 2020-2021.

Projektissa on mukana neljä koulua Hatanpään lukion lisäksi. Koulut, joiden kanssa työskentelemme ovat Latviasta (Ventspils), Saksasta (Neustrelitz) ja Italiasta (Cuneo). Mukana on myös naapurikoulumme Hatanpään koulu.

Projektin tavoitteena on lisätä kestävän kehityksen tuntemusta ja löytää menetelmiä kestävään elämäntapaan ja kulttuuriin. Aktiviteetit auttavat opiskelijoita näkemään ympäristön hyvinvoinnin ja hyvän elämän lähteenä. Projektissa pohditaan ja koetaan hyvää elämää Euroopan eri alueilla: meren äärellä, järvialueilla, muuttuvassa kaupungissa, metsässä, viljelyalueilla ja vuoristolaaksossa. Erasmus-projektissa oppiaineilla ei ole rajoja vaan taiteet, liikunta, historia ja luonnontieteet tekevät yhteistyötä.

Koko projektia koordinoidaan Tampereella Hatanpään lukiossa. Projektipäällikkönä toimii Mari Vares. Hänen lisäkseen projektitiimissä toimivat Anu Rasimus, Karoliina Suoniemi ja Tuija Leppäharju sekä joukko aktiivisia lukion opiskelijoita.

Ensimmäinen projektikokous pidettiin 17.-21.11.2019 Tampereella. Kuvassa lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat opastavat vieraita Finlaysonin alueella.

The German partner Gymnasium Carolinum

The Latvian partner Venstpils 4. Vidusskola

The Italian partner Liceo Scientifico e Classico Cuneo

News from our previous Erasmus+ – project “Challenges”