HaLu:n KORONAVIRUSOHJEISTUS 25.9.2020

Abien etäopiskelu jatkuu ykkösjakson loppuun saakka. Näillä näkymin palaamme kaikki lähiopetukseen lukiolle 2. jakson alussa 2.10. Seuraa kuitenkin tiedotusta wilmassa, jos lukiolaisella tai henkilökunnan jäsenellä todetaan koronatartunta, osa tai kaikki lukiolaiset saatetaan siirtää etäopetukseen nopeallakin aikataululla.

Käsihygienia- ja turvavälisuositusten noudattaminen on tärkeää, myös vapaa-ajalla. Toimimme alueellisten maskisuositusten mukaan seuraten Tampereen kaupungin ja alueellisten terveydenhoitoviranomaisten linjauksia. Toistaiseksi Tampereen kaupunki ei ole jakamassa maskeja 2. asteen oppilaitosten opiskelijoille ja henkilökunnalle, maskit tulee hankkia itse. Jos tilanne muuttuu, tiedotamme siitä.

OPPITUNNIT, KÄSIEN PESU JA DESINFIOINTI
– Ulkoa tullessa kädet aina pestään.
– Jokainen oppitunti ja muu rupeama aloitetaan aina käsien pesun tai käsien desinfioinnin kautta. Tavoite on, että kaikki pesevät tai desinfioivat kädet itsenäisesti jo tauolla ennen tunnin alkua. Kukin voi myös tuoda ja käyttää omaa käsidesiä.
– Jokaisen oppitunnin tai muun rupeaman alussa opettaja muistuttaa kaikkia siitä, että kädet on tullut pestä tai desinfioida tunnin aluksi ja pyytää niitä, joilla asia on hoitamatta, hoitamaan asian osaltaan kuntoon.
– Jokaisessa luokassa on aina käsidesiä. Opettaja ilmoittaa vahtimestarille, jos luokan käsidesi on loppunut.
– Muistetaan myös, että pesu- tai desinfiointitilanteessa toimitaan turvavälit huomioiden.

– Oppitunneilla ja tauoilla toimitaan tilan mahdollistamia suositeltuja turvavälejä noudattaen. Pyritään suositeltuun puolentoista metrin väleihin aina, kun mahdollista.
– Oppitunneilla istutaan kurssien 1. oppitunneilla tehdyn istumajärjestyksen mukaan, jotta mahdollinen tartuntaketjujen jäljitys on myöhemmin mahdollista.
– Fyysisiä harjoitteita, joissa kosketaan toiseen, ei tehdä. Huom. liikunnan ja musiikkiteatterin opetus, huom. ryhmäytymisharjoitteet eri tilanteissa. Toisia ei kosketella.
– Koronatilanne täytyy ottaa huomioon myös punttisalilla. Käyttäjien tulee desinfioida laitteiden kahvoja itse ennen laitteille menoa. Punttisalilla on puhdistusvälineitä – ole itse aktiivinen asiassa.

KOULURUOKAILU
– Kouluruokailuun jonottaessa ja astian palautuksessa noudatetaan turvavälisuosituksia.
– Ennen kouluruokailua pestään kädet tai käytetään käsidesiä. Käsidesiä on kouluravintolaan tullessa.
– Kouluruokailussa noudatetaan tilan mahdollistamia turvavälejä, pyrkien suositeltuun puoleentoista metriin.
– Ruokailujen porrastusta lisätään toistaiseksi: 11.30 (1. ja 2. kerros), 11.45 (3. kerros), 12.00 (4. kerros).

POISSAOLOT, KARANTEENIT YMS
– Sairaana, oireisena, karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa ei tulla kouluun. Opiskelija näkee tehtävät yms. wilmasta ja suorittaa ne kotona. Poissaolot ilmoitetaan ja kuitataan normaalisti.
– Sairas, oireileva, karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa oleva tiedottaa tilanteesta ryhmänohjaajalle mahdollisimman nopeasti normaalin ohjeistuksen mukaisesti.
– Karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa oleva tai lievästi oireileva opettaja tiedottaa tilanteesta opiskelijoitaan ja antaa kyseisten omien tuntiensa opetuksen kotoaan käsin etänä. Lähtökohtaisesti opiskelijat opiskelevat tällaiset yksittäiset etäopetustunnit aiemmin määritellyssä opetustilassa.
– Ulkomaan matkoilta ja risteilyitä palaavat opiskelijat noudattavat yleisiä karanteenisuosituksia ja tulevat kouluun vasta karanteeniajan päätyttyä.

JOS EPÄILET SAIRASTUNEESI KORONAAN TAI SINULLA ON KORONAN OIREITA
Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto palvelee Koronaviruksen testauksessa todennäköisesti nopeammin kuin yleinen terveydenhoito. Jos siis sinulla on hengitystieoireita tai epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon puhelimitse. Opiskeluterveydenhuollon ollessa suljettu, ota yhteys terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 (joka päivä klo 7-22).

Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuolto
Lukioiden opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot