Hakijalle

Tervetuloa!

Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on tarjota laadukkaat ja halutut Musiikkilinja (MUSA) ja Musiikkiteatterilinja (MUTE).

Hatanpään lukion esittelydiat
Hatanpaan.lukio Instagramissa

Aikatalut kevään 2020 yhteishakuun:

Hatanpään lukion avoimet tutustumispäivät tammikuussa 2020 ovat tiistai 14.1, torstai 16.1, tiistai 21.1, keskiviikko 22.1. ja torstai 23.1. kello 9.15-11. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on torstaina 16.1.2020 kello 18-20, esittelyillan aikana musiikkiesityksiä ja kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, katri.weiste@tampere.fi

Musiikkilinjan ja musiikkiteatterilinjan haku uudistuu

Musiikkilinjan ja musiikkiteatterilinjan haku uudistuu kevään 2020 yhteishaussa. Näyttökoevideo korvaa perinteisen lukiolla paikan päällä järjestetyn näyttökokeen. Uusi sähköinen hakulomake ja ohjeet näyttökoevideon toimittamiseen lukiolle arvioitavaksi julkaistaan lukion www-sivulla 1.12.2019. Lue lisää Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan omilta hakuohjesivuilta.

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii musiikkipainotteisen opetuksen erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla. Tarkemmin erityisen koulutustehtävän myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

Lukioon valmistava koulutus

Lisäksi Hatanpään lukio tarjoaa lukioon valmistavaa koulutusta (LUVA), joka on tarkoitettu vieraskielisille parantamaan kieli- ja opiskelutaitoja ennen varsinaisen lukio-opisekelun aloittamista. Lisätietoja ja ohjeet LUVA:lle hakemiseen löydät välilehdestä LUVA.