Hakijalle

Tervetuloa

Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on tarjota laadukkaat ja halutut Musiikkilinja (MUSA) ja Musiikkiteatterilinja (MUTE). Hakuohjeet linjoittain ovat valikossa vasemmalla.

Hatanpään lukion esittelydiat

Hakuohjeet kootusti (pdf)

Lisäksi Hatanpään lukio tarjoaa lukioon valmistavaa koulutusta (LUVA), joka on tarkoitettu vieraskielisille parantamaan kieli- ja opiskelutaitoja ennen varsinaisen lukio-opisekelun aloittamista. LUVA:lla tehdään jokaiselle opiskelijalle yksilöllinen opintosuunnitelma, joka voi jo sisältää joitakin lukiokursseja. Lisätietoja ja ohjeet LUVA:lle hakemiseen löydät välilehdestä LUVA.

Aikatalut kevään 2018 yhteishakuun:

Hatanpään lukion avoimet tutustumispäivät tammikuussa 2018 ovat tiistai 16.1, torstai 18.1, tiistai 23.1, keskiviikko 24.1. ja torstai 25.1. kello 9-11. Lisäksi lauantaityöpäivänämme 20.1. on avoimet ovet ja tutustumiskierros kello 10-12. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on maanantaina 29.1.2018 kello 18-20, kahvitarjoilu ala-aulassa.

Näyttökokeet MUSA- ja MUTE-linjoilla hakeneille ovat perjantaina 4.5, maanantaina 7.5, tiistaina 8.5 ja keskiviikkona 9.5.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, katri.weiste@tampere.fi

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukiolle on myönnetty 1.8.2018 alkaen musiikkipainotteisen (musiikki- ja musiikkiteatteri) opetuksen erityinen koulutustehtävä. Vastaavia musiikkiin liittyviä tehtäviä ei myönnetty Pirkanmaalla muille lukioille. Päätös koskee elokuussa 2018 alkavaa koulutusta, ei vielä nykyisiä linjojen opiskelijoita. Tarkemmin päätöksestä ja sen myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.