Hakijalle

Tervetuloa

Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on tarjota laadukkaat ja halutut Musiikkilinja (MUSA) ja Musiikkiteatterilinja (MUTE). Hakuohjeet linjoittain ovat valikossa vasemmalla.

Hatanpään lukion esittelydiat

Hakuohjeet kootusti (pdf)

Lisäksi Hatanpään lukio tarjoaa lukioon valmistavaa koulutusta (LUVA), joka on tarkoitettu vieraskielisille parantamaan kieli- ja opiskelutaitoja ennen varsinaisen lukio-opisekelun aloittamista. LUVA:lla tehdään jokaiselle opiskelijalle yksilöllinen opintosuunnitelma, joka voi jo sisältää joitakin lukiokursseja. Lisätietoja ja ohjeet LUVA:lle hakemiseen löydät välilehdestä LUVA.

Hatanpaan.lukio Instagramissa

Aikatalut kevään 2019 yhteishakuun:

Hatanpään lukion avoimet tutustumispäivät tammikuussa 2019 ovat tiistai 15.1, torstai 17.1, tiistai 22.1, keskiviikko 23.1. ja torstai 24.1. kello 9-11. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on maanantaina 14.1.2019 kello 18-20, esittelyillan aikana musiikkiesityksiä ja kahvitarjoilu.

Näyttökokeet MUSA- ja MUTE-linjoilla hakeneille ovat maanantaina 6.5, tiistaina 7.5 ja keskiviikkona 8.5. Kaikki linjoille hakeneet kutsutaan näyttökokeeseen.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, katri.weiste@tampere.fi

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii musiikkipainotteisen opetuksen erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla. Tarkemmin erityisen koulutustehtävän myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.