Hakijalle

Tervetuloa!

Menestyvän yleislukion lisäksi meillä on tarjota laadukkaat ja halutut Musiikkilinja (MUSA) ja Musiikkiteatterilinja (MUTE).

Hatanpään lukion esittelydiat
Hatanpaan.lukio Instagramissa

Aikatalut kevään 2021 yhteishakuun:

Hatanpään lukion tutustumispäivät tammikuussa 2021 ovat tiistai 12.1, torstai 14.1, tiistai 19.1, keskiviikko 20.1. ja torstai 21.1. kello 9.15-11. Tervetuloa!

Lukion esittelyilta on tiistaina 19.1.2021 kello 18-20, esittelyillan aikana musiikkiesityksiä ja kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: opinto-ohjaaja Katri Weiste, katri.weiste@tampere.fi

Koronatilanteen vuoksi tutustumispäivien käytännön järjestelyt tarkentuvat tammikuun lähestyessä. Seuraa tiedostusta www-sivullamme.  Jos Koronan vuoksi avoimia tutustumispäiviä ei voida järjestää, on lukioon tutustuminen digitaalista, etäyhteyden kautta toteutettavaa.

Musiikin erityisen koulutustehtävän haku on uudistunut

Musiikin erityisen koulutustehtävän (musiikkilinja ja musiikkiteatterilinja) haku uudistui viime yhteishaussa ja jatkamme samalla mallilla. Näyttökoevideo korvaa perinteisen lukiolla paikan päällä järjestetyn näyttökokeen. Sähköinen hakulomake ja ohjeet näyttökoevideon kuvaamiseen julkaistaan lukion www-sivulla joulukuussa 2020. Lue lisää Musiikkilinjan ja Musiikkiteatterilinjan omilta hakuohjesivuilta. Sähköinen hakulomake on täytettävä viimeistään yhteishaun päättyessä 23.3.2021.

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukio toimii musiikkipainotteisen opetuksen erityisen koulutustehtävän lukiona Pirkanmaalla. Erityistä koulutustehtävää toteutetaan Musiikkilinjalla ja Musiikkiteatterilinjalla. Tarkemmin erityisen koulutustehtävän myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

Lukioon valmistava koulutus

Lisäksi Hatanpään lukio tarjoaa lukioon valmistavaa koulutusta (LUVA), joka on tarkoitettu vieraskielisille parantamaan kieli- ja opiskelutaitoja ennen varsinaisen lukio-opisekelun aloittamista. Lisätietoja ja ohjeet LUVA:lle hakemiseen löydät välilehdestä LUVA.