LUVA – Lukioon Valmistava koulutus

LUVA (High School Preparatory Course) in english

Lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden valmiuksia hakeutua lukioon. Opinnoissa painotetaan suomen kielen taitojen ja lukio-opinnoissa tarvittavien opiskelutekniikoiden ja -taitojen vahvistamista.

Lukiokoulutukseen valmistavassa koulutuksessa opiskellaan seuraavia oppiaineita:

• äidinkieli ja kirjallisuus (S2)
  • muut kielet
  • matemaattiset ja luonnontieteelliset opinnot
  • yhteiskuntatietous ja kulttuurin tuntemus
  • opinto-ohjaus
  • valinnaiset opinnot

Valinnaisina opintoina tarjotaan perusopetuksen korottavia kursseja sekä lukiokursseja opiskelijan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. LUVA-koulutus ei suoraan oikeuta lukiopaikkaan, vaan opiskelijat hakevat lukioon normaalisti seuraavan kevään yhteishaussa. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa myöhemmin hyväksi luettavia lukio-opintoja. Koulutus kestää yhden lukuvuoden ja se järjestetään Hatanpään lukiossa.

Opiskelijaksi voidaan ottaa henkilö,

• joka on maahanmuuttaja tai vieraskielinen
  • joka on suorittanut perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän Suomessa tai ulkomailla tai jolla on sitä vastaavat tiedot ja taidot
  • jonka suomen kielen taito vaatii vahvistamista, jotta lukio-opintojen suorittaminen on mahdollista
  • jonka ensisijainen hakutoive valmistavan koulutuksen jälkeen on lukio
  • joka ei ole suorittanut toisen asteen tutkintoa tai ylioppilastutkintoa Suomessa tai vastaavaa tutkintoa muussa maassa

Hakeminen LUVA:lle

Koulutukseen haetaan kerran vuodessa osoitteessa https://opintopolku.fi. Koulutukseen hakeneille järjestetään haastattelu viimeistään elokuun 2018 alussa.

Lisätietoja antaa

LUVA-toiminnan koordinaattori lehtori Tuija Leppäharju, puhelin 040 5773700, sähköposti etunimi.sukunimi@tampere.fi (sähköpostissa ä = a)