HaLun Musalinja eli Musiikkilinja

Haluatko esiintyä konserteissa, musikaaleissa ja muissa musiikkitapahtumissa koulussa ja koulun ulkopuolella? Kuulutko muusikoiden iloiseen joukkoon?

Haluatko oppia paremmaksi soittajaksi, laulajaksi tai esiintyjäksi? Haluatko oppia musiikin teoriaa ja historiaa? Haluatko suorittaa musiikin lukiodiplomin?

Halun musalinja on Sinulle juuri oikea paikka.

Musalinjalle voi hakea peruskoulun musiikkiluokalla opiskelevat, musiikkiopistossa opiskelevat tai muuten musiikkia aktiivisesti harrastavat nuoret. Olet voinut hankkia musiikillista osaamista myös koulun musiikin valinnaistunneilla.

Musalinjalla on käytössään useita eri opetus- ja harjoitustiloja. Musiikkiluokka, studio ja Mediateekki ovat erittäin hyvin varusteltuja. Lisäksi lukiossamme on treenikämppä sekä pianohuone, jossa musalinjan opiskelijat voivat harjoitella myös koulun jälkeen. Musalinjalaisilla on mahdollisuus käyttää studiota, jossa voi tehdä jopa oman levyn.

Linjan opiskelijat esiintyvät useissa eri tapahtumissa ja konserteissa lukioaikana. Opiskelija pääsee esiintymään jopa parissakymmenessä erilaisessa tilaisuudessa tai projektissa bändikonserteista musikaaleihin, teemakonserteista kuoroesiintymisiin, orkesterista lukiodiplomikonsertteihin. Musiikin ammattilaiset käyvät lukiolla kertomassa työstään.

Musalinjalaiset tekevät vuosittaisen ulkomaan musiikkimatkan. Esimerkiksi vuonna 2017 matka suuntautui Irlantiin.

Näin haet musiikkilinjalle

Musiikin valtakunnallinen erityinen koulutustehtävä parantaa opiskelun edellytyksiä

Hatanpään lukiolle on myönnetty 1.8.2018 alkaen musiikkipainotteisen (musiikki- ja musiikkiteatteri) opetuksen erityinen koulutustehtävä. Vastaavia musiikkiin liittyviä tehtäviä ei myönnetty Pirkanmaalla muille lukioille. Päätös koskee elokuussa 2018 alkavaa koulutusta, ei vielä nykyisiä linjojen opiskelijoita. Tarkemmin päätöksestä ja sen myöntämisestä.

Erityinen koulutustehtävä antaa Hatanpään lukiossa linjojen opiskelijoille mahdollisuuden keskittyä entistä paremmin musiikkiin ja musiikkiteatteriin. Erityisen koulutustehtävän lukioissa opiskelijan on suoritettava erityistehtävään kuuluvia kursseja tietty määrä ja hänellä on vastaavasti oikeus jättää kahdeksan pakollista kurssia pois henkilökohtaisesta opinto-ohjelmastaan.

Kaikki pakolliset kurssit on kuitenkin jatkossakin suoritettava oppiaineesta, jonka suorittaa ylioppilastutkinnossa. Tämä takaa sen, että pakollisten kurssien poisjättäminen ei vaikuta haitallisesti lukiolaisen menestykseen ylioppilastutkinnon kokeissa.

Musalinjan kurssit (OPS2018)

Lukionsa vuonna 2018 ja sen jälkeen aloittavat opiskelevat tämän mukaan: kurssit, kurssien sisällöt ja opintojen rakenne (pdf-liite).

Musalinjan kurssit (OPS2016)

Lukionsa vuonna 2017 tai ennen sitä aloittaneet opiskelijat opiskelevat näiden kurssisisältöjen mukaan.

Valtakunnalliset pakolliset kurssit:
MU01 Musiikki ja minä
MU02 Moniääninen Suomi

Valtakunnalliset syventävät kurssit:
MU03 Ovet auki musiikille
MU04 Musiikki viestii ja vaikuttaa

Musiikkilinjan syventävät kurssit:
MU05 Abien musiikkiprojekti
MU06 Yleiskuoro 1
MU07 Naiskuoro
MU08 Mieskuoro
MU09 Yleiskuoro 2
MU10 Yleiskuoro 3
MU11 Produktio 1
MU12 Joulutori-projektin musiikki
MU13 Vanhojen tanssi -bändi
MU14 Tee se itse
MU15 Musiikin lukiodiplomi (MULD6)
MU16* Musiikin tietotekniikka
MU35* Soitinyhtye 2
MU36* Soitinyhtye 3
MU37* Yhtyelaulu 3
MU38* Musiikkiopinnot muualla 1 (hyväksiluku lukion aikana suoritetuista musiikkiopinnoista)
MU39* Musiikkiopinnot muualla 2 (hyväksiluku lukion aikana suoritetuista musiikkiopinnoista)
MU40* Kamarikuoro 1
MU41* Kamarikuoro 2
MU46* Orkesteri

Musalinjalainen voi opiskella myös kursseja Tampereen konservatoriossa (Musiikin perusteet 1-5) ja hyväksi lukea ne lukion kurssikertymään.

Laajemmat kurssikuvaukset (linkki Hatanpään lukion opetussuunnitelmatekstiin).