Musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 26 uutta opiskelijaa näyttökokeen ja keskiarvon (alin 7,5) perusteella.

Haku tapahtuu toisen asteen koulutuksen yhteishaussa https://opintopolku.fi.

Yhteishaun tekemisen lisäksi Musalinjalle hakijan tulee täyttää erillinen hakulomake.  Palauta hakuloke Hatanpään lukiolle viimeistään 9.4.2018.

Täytä myös Tampereen lukioiden yhteinen sähköinen ainevalintakortti. Kortti täytetään vaikka linja ei olisikaan ensisijainen hakukohteesi.

Suosituksia harrastuksista tai tutkintotodistuksia ei tarvita haussa. Opiskelijat valitaan näyttökokeen ja keskiarvon perusteella.

Näyttökoe

Näyttökoe on 10 minuutin mittainen tuokio, jossa hakija näyttää musiikillisen osaamisensa mahdollisimman monipuolisesti.

Kaikki hakijat myös laulavat jonkin helpon laulun.

Lisäksi näyttökokeessa on pieni haastattelu. Näyttökokeeseen kannattaa valmistautua hyvin etukäteen harjoittelemalla itselle sopivat kappaleet sillä tai niillä instrumenteilla, jotka itselle ovat vahvoja. Kannattaa muistaa, että laulukin on instrumentti.

Jokainen hakija saa henkilökohtaisen kutsun näyttökokeeseen. Kutsussa on kaikki näyttökoetta varten tarvittava tieto.

Näyttökokeet MUSA- ja MUTE-linjoilla hakeneille ovat perjantaina 4.5, maanantaina 7.5, tiistaina 8.5 ja keskiviikkona 9.5.2018.

Näyttökokeeseen kannattaa tulla iloisella ja rennolla mielellä!

Näyttökokeen arviointikriteerit

5 pistettä: Oppilas omaa erinomaiset soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden tai useamman instrumentin hyvin. Hänen musikaalisuutensa tulee esiin esim. hyvänä rytmitajuna, sävelkorvana ja/tai soittotekniikkana. Hän osaa soittaa nuoteista ja/tai sointumerkeistä. Hän hallitsee musiikin teorian perusteita. Suhtautuminen musiikin tekemiseen on avarakatseista ja ennakkoluulotonta.

3 pistettä: Oppilas omaa hyvät soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden instrumentin hyvin. Hänen musikaalisuutensa tulee esiin esim. hyvänä rytmitajuna, sävelkorvana tai soittotekniikkana. Hän soittaa tyydyttävästi nuoteista ja/tai sointumerkeistä. Hän hallitsee musiikin teorian alkeita. Suhtautuminen musiikin tekemiseen on avarakatseista ja ennakkoluulotonta.

1 piste: Oppilas omaa tyydyttävät soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden instrumentin auttavasti. Hänen rytmitajunsa, sävelkorvansa ja/tai soittotekniikkansa ovat heikot. Hän ei osaa soittaa nuoteista ja/tai sointumerkeistä. Hän hallitsee musiikin teorian alkeita heikosti. Suhtautuminen musiikin tekemiseen on avarakatseista ja ennakkoluulotonta.

Takaisin musiikkilinjan sivulle