Musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle (erityinen koulutustehtävä) valitaan vuosittain 32 uutta opiskelijaa.

Haku tapahtuu toisen asteen koulutuksen yhteishaussa https://opintopolku.fi. viimeistään 10.3.2020.

Musiikkilinjan opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden  keskiarvon (alin 7,5) perusteella sekä Näyttökoevideon perusteella. Lisäksi täytetään sähköinen hakulomake. Suosituksia harrastuksista tai tutkintotodistuksia ei tarvita haussa.

Näyttökoevideo ja sähköinen hakulomake

Hatanpään lukion musiikkilinjalle (erityinen koulutustehtävä) ja musiikkiteatterilinjalle (erityinen koulutustehtävä) hakeva täyttää sähköisen hakulomakkeen ja kuvaa näyttökoevideon, jonka linkki tallennetaan sähköiselle hakulomakkeelle. Sähköinen hakulomake on täytettävä viimeistään yhteishaun päättyessä 10.3.2020.

Sähköinen hakulomake Hatanpään lukion musiikkilinjalle ja musiikkiteatterilinjalle, linkki.

Näyttökoevideon maksimipituus on 5 minuuttia. Aikaa ei saa ylittää.

Näyttökoevideota ei saa editoida. Tallenna suorituksesi alusta loppuun. Älä käytä tehosteita ja kuvaa näyttökoevideo esimerkiksi kännykän kameralla itse tai pyydä apua kuvaamiseen. Huomaathan että kuvassa hakijan täytyy näkyä kokonaan.

Jos haet sekä musiikkilinjalle että musiikkiteatterilinjalle, täytä vain yksi hakulomake ja kuvaa vain yksi näyttökoevideo.

Näyttökoevideon sisältö on samanlainen molemmille linjoille, mutta musiikkiteatterilinjalle hakijan täytyy lisätä videoon ilmaisullinen näyte, esimerkiksi katkelma runosta, monologista tai tanssikoreografiasta.

Näyttökoevideon osiot:
1) hakijan esittely (oma nimi ja syntymäaika)
2) laulunäyte ilman säestystä (katkelma valitsemastasi laulusta esimerkiksi Tuiki tuiki tähtönen, Maamme-laulu)
3) halutessasi soittonäyte yhdellä tai useammalla instrumentilla
4) ilmaisullinen näyte, vapaasti valittava ilmaisunlaji ja -tyyli (vain musiikkiteatterilinjalle hakiessa)

Näyttökoevideon arviointikriteerit

5 pistettä: Hakija omaa erinomaiset soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden tai useamman instrumentin erinomaisesti. Hänen musikaalisuutensa tulee esiin esim. erinomaisena rytmitajuna, sävelkorvana ja/tai soittotekniikkana. Hän hallitsee musiikin teorian perusteita erinomaisesti musiikkinäytteen perusteella.

3 pistettä: Hakija omaa hyvät soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden instrumentin hyvin. Hänen musikaalisuutensa tulee esiin esim. hyvänä rytmitajuna, sävelkorvana tai soittotekniikkana. Hän hallitsee musiikin teorian alkeita hyvin musiikkinäytteen perusteella.

1 piste: Hakija omaa tyydyttävät soitto- ja laulutaidot. Hän hallitsee yhden instrumentin tyydyttävästi. Hänen rytmitajunsa, sävelkorvansa ja/tai soittotekniikkansa ovat tyydyttävät. Hän hallitsee musiikin teorian alkeita tyydyttävästi musiikkinäytteen perusteella.

Musiikkilinjan sivulle