Opiskeluhuolto

Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia ja huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena opiskeluhuoltona (Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki (1297/2013) 3§. Yksilökohtainen opiskeluhuoltoryhmä toteutuu aina tapauskohtaisesti ja tarpeen mukaan.
Opiskelijan lähin ohjaaja on ryhmänohjaaja, jonka hän tapaa tarvittaessa työhuoneesta ja jonka puoleen opiskelija voi kääntyä kaikenlaisissa kysymyksissä. Ryhmänohjaaja arvioi, milloin opiskelija on ohjattava eteenpäin apua hakemaan. Opinto-ohjaajan palvelut ovat käytettävissä päivittäin ja terveydenhoitajan palvelut vastaanottoaikoina.

Lukiokuraattori- ja psykologipalvelut

Kaikissa Tampereen kaupungin päivälukioissa toimii lukiokuraattori ja -psykologi. He työskentelevät usealla eri lukiolla.

Opiskelijat voivat hakeutua lukiokuraattorille tai -psykologille koulun terveydenhoitajan, ryhmänohjaajan, opettajan, opinto-ohjaajan, rehtorin tai erityisopettajan kautta. Myös opiskelijat itse tai heidän huoltajansa voivat ottaa yhteyttä. Kuraattorin ja psykologin yhteystiedot löydät koulun kotisivulta ja Wilman pysyvistä tiedotteista.

Työskentely painottuu ohjaukseen ja neuvontaan. Käynneillä kartoitetaan opiskelijan elämäntilannetta ja tuen tarvetta. Tarpeen mukaan opiskelija ohjataan jatkotutkimuksiin ja jatkohoitoon.

Lukiokuraattori Salla Kananen
Lukiokuraattori auttaa opiskelijoita opiskeluun (esim. motivaatio-ongelmat ja poissaolot), ihmissuhteisiin, sosiaalisiin ongelmiin (esim. perheongelmat ja päihteiden käyttö) sekä itsenäistymiseen (talous- ja asuntoneuvonta) liittyvissä asioissa. Tarvittaessa kuraattori tekee myös kriisityötä.
Lukiokuraattori ottaa opiskelijat vastaan Hatanpään lukiolla huoneessa 211. Tapaamiset ajanvarauksella joko wilman sähköpostin, etunimi.sukunimi@tampere.fi tai puhelimen kautta 050 4094906.

Lukiopsykologi Riitta Jussila
Lukiopsykologi ohjaa, neuvoo ja tukee lukiolaisia psyykkiseen hyvinvointiin, opiskeluun ja elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi opiskelustressin, masennuksen, ahdistuneisuuden, jännittämisen tai yleisen pahan olon tunteen vuoksi. Myös kriisitilanteissa voi kääntyä lukiopsykologin puoleen.
Lukiopsykologi ottaa opiskelijat vastaan Hatanpään lukiolla huoneessa 212. Tapaamiset ajanvarauksella joko wilman sähköpostin, etunimi.sukunimi@tampere.fi tai puhelimen kautta 044 4235480

.