Taito- ja taideaineet

Liikunta

Hatanpään lukio on luonteva valinta liikunnan harrastajille. Liikuntasalimme on Tampereen tilavimpia ja monipuolisesti varusteltu. Opiskelijoiden on mahdollista käyttää koko opiskelujen ajan koulumme kuntosalia, josta löytyvät monipuoliset peruslaitteet kuntosaliharjoitteluun. Lukion kupeesta lähtee ulkoilumaasto sekä sisäharjoittelupaikka, Pirkkahalli, on vain kiven heiton päässä. Yleiskurssien lisäksi opiskelija voi valita liikunnan kursseja niin palloilusta, tanssi- ja kehonhuollosta, retkeilystä kuin yhdessä suunniteltavista kursseista, joissa opiskelijat itse pääsevät vaikuttamaan kurssien sisältöön. Lajivalikoimaan yhdessä suunniteltaviin kursseihin voi kuulua esim. seinäkiipeilyä, värikuulasotaa, itsepuolustusta, joogaa, tankotanssia, hyppynaruilua, kuplajalkapalloa… Osalla liikunnan soveltavista kursseista voi osana kurssisuoritusta harjoitella omaa lajiaan, jota harjoittelee tavoitteellisesti valmennuksen alaisena.

Yksi liikunnan suosituimmista kursseista on talviretkeilykurssi, jossa viime vuosina kohteena on ollut Ruotsin Åre mahtavine laskettelurinteineen. Kesäretkikurssin kohde ja sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijoiden kanssa. Aikaisempina vuosina olemme olleet esim. Uudessakaupungissa Haidus-saarella ja Ruotsin Norrköpingissä.

Lisäksi liikunnan kursseilla voi suorittaa mm. lasten liikunnanohjauskurssin, jossa harjoitellaan lasten ohjauksen perusteita. Kurssi toteutetaan yhteistyössä HLU:n kanssa suorittaen Liikuntaleikkikouluohjaaja-koulutuksen. Liikunnassa voi myös suorittaa valtakunnallisen liikunnan lukiodiplomin, jota voi hyödyntää pyrkiessään liikunnan ja opetusalan jatko-opintoihin.

Lukiomme toimii myös Tampereen Urheiluakatemian yhteistyöoppilaitoksena, jolloin oman lajin huipulla olevat tai sinne pyrkivät urheilijat saavat henkilökohtaista opinto-ohjausta, jonka avulla suunnitellaan opintojen eteneminen urheilu-ura huomioiden.
Liikunnan kurssien kuvaukset

Musiikki

Musiikin kurssit tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden kehittyä monella eri musiikin osa-alueella. Kursseilla mm. soitetaan ja lauletaan yhdessä, harjoitellaan esiintymistä ja hyödynnetään musiikkiteknologiaa. Kurssisisältöihin kuuluu mm. musiikin historiaa, -teoriaa, konsertteja ja esiintymisiä koulussa ja koulun ulkopuolella, projekteja, opintomatkoja, retkiä, konserttivierailuja, taiteilijavierailuita. Musalinjalla on käytössään useita eri opetus- ja harjoitustiloja. Musiikkiluokka, studio ja Mediateekki ovat erittäin hyvin varusteltuja opetustiloja. Lukiossamme on treenikämppä, jossa musalinjan opiskelijat voivat harjoitella myös koulun jälkeen. Musalinjalaisilla on mahdollisuus käyttää studiota, jossa voi tehdä esim. oman levyn lukiodiplomityönä.
Musiikin kurssien kuvaukset (OPS2016)
Musiikin kurssien kuvaukset (OPS2018)
Musiikkilinjan sivulle
Musiikkiteatterilinjan sivulle

Kuvataide

Kuvataiteen tunneilla keskitytään oman persoonallisen kädenjäljen löytämiseen eri tekniikoiden avulla. Peruskursseilla työskennellään enimmäkseen piirtäen, maalaten ja savitöitä tehden. Valinnaisilla kursseilla työvälineiden kirjo on laajempi. Koeviikon tunnit antavat mahdollisuuden vierailla taidenäyttelyissä.

Neljä kuvataidekurssia suoritettuaan opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa kuvataidediplomi ja vuosittain niitä tehdäänkin useita.
Kuvataiteen kurssien kuvaukset