Terveydenhoito

Hatanpään lukion terveydenhoitajana toimii Sanna-Maija Koski, puhelinnumero on 0406390785, sähköposti etunimi.sukunimi@tampere.fi tai viestiä wilman kautta.

Hatanpään lukion opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelut on järjestetty siten, että terveydenhoitaja on paikalla koululla (Haapakuja 2 peruskoulun kiinteistössä) keskiviikkoisin ja torstaisin. Avovastaanotto on ke ja to kello 9.30-10 ja 13.-13.30 välituntien aikaan, muina aikoina ajanvarauksella. Muina päivinä (ma, ti, pe) palvelut tarjotaan keskitetyssä toimipisteessä Hammareninkatu 7, 2 ja 4. kerros (Tullin alueella).  Siellä on myös lääkärin vastaanotto. Tavoitteena on, että terveydenhoitajan palveluita käytetään pääsääntöisesti koululla keskiviikkoisin ja torstaisin, mutta myös muina päivinä voi olla yhteydessä Hammareninkadun toimipisteeseen.

Hammareninkatu 7:n ajanvarauksen ajanvarauksen ja neuvonnan yhteystiedot ovat (ma-to 8.15-15 ja pe 8.15-13) puhelin 040 8062454. Ajanvaraus myös sähköisesti opiskeluterveydenhuollon verkkosivulta www.tampere.fi/opiskeluterveys

Terveydenhoitaja tarkastaa lukion 1. vuosikurssin opiskelijat, lääkärille ohjataan tarvittaessa.

Lääkäripalvelut ovat maksullisia yli 18-vuotiaille koskien sairaanhoitokäyntejä. Käyntimaksu peritään kolmelta ensimmäiseltä kerralta. Sen jälkeen käynnit ovat maksuttomia kyseisen kalenterivuoden ajan. Lisätietoja saa Tampereen opiskelu-terveydenhuollon internetsivuilta: www.tampere.fi/opiskeluterveys.

Suun terveydenhuolto

Kehotuskirje varata aika lähetetään 17-vuotiaille tamperelaisille nuorille. Ajan voi varata keskitetystä ajanvarauksesta ma – pe klo 8.00 -17.00, numerosta (03) 5657 0100.  Ajan tarkistaminen, siirtäminen ja peruuttaminen sekä ensimmäisen ajan varaaminen suuhygienistille ja kiireellisen hammaslääkäriajan varaaminen on mahdollista myös sähköisen asioinnin kautta. Lisätietoja www.tampere.fi/terveyspalvelut/hammashoito.

Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käyttää Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon palveluja. Hammashoitopalvelujen käyttäjäksi voi ilmoittautua netissä olevalla lomakkeella. Sitä voi myös tilata keskitetystä ajanvarauksesta, puh. (03) 5657 0100. Ajanvaraus on tehtävä itse. Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käydä hammashoidossa myös omassa kotikunnassaan.